######################################## # # Helper macros # # # shiftn(num,list...) # # shift the list num times # define(`shiftn',`ifelse($1,0,`shift($*)',`shiftn(decr($1),shift(shift($*)))')') # # ifndef(expr,true_block,false_block) # # m4 does not have this. # define(`ifndef',`ifdef(`$1',`$3',`$2')') # # __endline__ # # dummy macro to insert a newline. used for # errprint, so the close parentheses can be # indented correctly. # define(`__endline__',` ') ######################################## # # refpolwarn(message) # # print a warning message # define(`refpolicywarn',`errprint(__file__:__line__: Warning: `$1'__endline__)') ######################################## # # refpolerr(message) # # print an error message. does not # make anything fail. # define(`refpolicyerr',`errprint(__file__:__line__: Error: `$1'__endline__)') ######################################## # # gen_user(username, prefix, role_set, mls_defaultlevel, mls_range, [mcs_categories]) # define(`gen_user',`dnl ifdef(`users_extra',`dnl ifelse(`$2',,,`user $1 prefix $2;') ',`dnl user $1 roles { $3 }`'ifdef(`enable_mls', ` level $4 range $5')`'ifdef(`enable_mcs',` level s0 range s0`'ifelse(`$6',,,` - s0:$6')'); ')dnl ') ######################################## # # gen_context(context,mls_sensitivity,[mcs_categories]) # define(`gen_context',`$1`'ifdef(`enable_mls',`:$2')`'ifdef(`enable_mcs',`:s0`'ifelse(`$3',,,`:$3')')')dnl ######################################## # # can_exec(domain,executable) # define(`can_exec',`allow $1 $2:file { mmap_file_perms ioctl lock execute_no_trans };') ######################################## # # gen_bool(name,default_value) # define(`gen_bool',` bool $1 dflt_or_overr(`$1'_conf,$2); ')